keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Tsukiconin tulevaisuus

Ensimmäinen Tsukicon järjestettiin vuonna 2007. Silloin syntyi japanilaiseen musiikkiin- ja muotiin myös keskittyvä coni anime- ja mangaconien lomaan. Vuosien varrella musiikin ja muodin osuus Tsukiconissa on vahvistunut ja tulee vahvistumaan entisestään.

Tsukicon kokee nyt tietynlaisia muutoksia, mutta Tsukicon ei silti häivy minnekään! Tsukiconin järjestämisessä pidetään tänä vuonna tauko, mutta se ei tarkoita etteikö vastaavaa muoti- ja musiikkitapahtumaa järjestettäisi enää ollenkaan, sillä Tsukicon palaa samanaikaisesti samantyyppisenä, että erityyppisenä tapahtumana ensi vuonna!

Olemme aina yrittäneet painottaa Tsukiconin keskittyvän nimenomaan japanilaiseen muotiin ja musiikkiin, mutta silti joka vuosi olemme saaneet palautettta animen ja mangan, sekä ns. perus coniohjelman puuttumisesta. Tästä syystä tapahtumamme nimen lopussa roikkunut ja sen toimintaa rajoittanut "con" sana pudotetaan vihdoin pois, sillä emme yksinkertaisesti konseptimme ja tapahtumapaikkojemme takia pysty tarjoamaan coneille tyypillistä ohjelmaa kuten erilaisia työpajoja, karaoke- ja pelitiloja, lattiamajoitusta ja montaa erilaista ohjelmaa samanaikaisesti.
Emme halua johtaa kävijöitämme harhaan, joten nimen muuttaminen tuntui sopivalta ratkaisulta, jotta emme tapahtumaa järjestäessämme joutuisi huolehtimaan juuri edellä mainittujen asioiden puuttumisesta ja keksimään väkisin ohjelmaa joka ei tue tapahtuman oikeaa aihepiiriä. Nämä vievät ja ovat vieneet aikaa ja panostusta Tsukiconin yksilöllisimmiltä ja parhaimmilta osa-alueilta.

Siispä ensi keväänä Tsukiconin tilalle astuu Tsukifest, joka edeltäjänsä kaltaisesti on muotiin ja musiikkiin keskittyvä tapahtuma. Tsukifest on Tsukiconin kaksonen ja toivomme sen olevan loistavampi ja kaikinpuolin parempi sisar! Tsukifestissä nähdään kaikki samat asiat, mitkä Tsukiconista tekevät erilaisen Japani-tapahtuman; keikkoja, bändiohjelmia, muotinäytöksiä, aiheeseen liittyviä puheohjelmia ym. Päämuutokset ovat tapahtuman nimi, sekä tapahtuman ajankohta.

Nyt kun seuraavan Tsukifestin suunnittelut ovat käynnissä, on teillä kävijöillä loistava tilaisuus antaa meille parannus- ja muutosehdotuksia, mikäli sellaisia tulee mieleen! Kuulemme aina myös mielellämme fanien toiveita artistivieraiden suhteen.

Palautetta voi antaa kommentoimalla blogiin ja lähettämällä mailia osoitteeseen kipsu@jrocksuomi.fi, tai katrin@jrocksuomi.fi

Tapahtumasta tulee lisätietoja talven mittaan. Kiitos kaikille, jotka ovat tehneet Tsukiconista vuosien varrella entistä paremman ja toivottavasti autatte meitä tekemään Tsukifestista JrockSuomen parhaimman tapahtuman tulevaisuudessa! Toivottavasti näemme teidät Tsukifestissä!


Terveisin,
Kipsu Julin, JrockSuomen puheenjohtaja ja JrockSuomen tiimi

40 kommenttia:

Amanda kirjoitti...

DEATHGAZE olisi ihana! :) Mutta vielä loistavampi ois LOST ASH!

Plussaa tästä muutoksesta.

Neve kirjoitti...

Yhdyn täysin Amandan kanssa hänen viestissään olevista bändeistä^^ Nämä kaksi kun olisi vallan kiva saada tänne Suomen maahan pyörähtämään edes kerran, edes vain toinen...Tietenkin mieluusti molemmat! :)

Anonyymi kirjoitti...

lahta edellistä kompaten, LOST ASH olis upea saada suomeen tsukifestiin esintymään :)

ja hyvä informaatio nyt, kun on kuullut suunnasta ja toisesta kyselyjä järkätäänkö tsukiconia tänä vuonna ollenkaan!

Puolukka kirjoitti...

Tämä oli kyllä paras uutinen mitä Traconissa kuulin. Olen itse ainakin täysin tämän muutoksen kannalla~

Tuleeko Tsukifestiin myös tarvetta vänkäreille?

Kat kirjoitti...

Amanda, Chimamire on Bara ja Saku: Kiitos ehdotuksistanne! Näitä lisää!

Puolukka: Kiva kuulla! :) Ja näillä näkymin vänkäreille on edelleen tarvetta Tsukifestissa, joskin vähemmissä määrin!

sarpppa kirjoitti...

kuulostaa hyvältä :--D en malta odottaa !
Ja esiintyjiks olis kiva saada DaizyStripper ja XodiacK !

Sonja kirjoitti...

Toi Tsukifest kuulostaa niin hyvältä! :D noista bändeistä niin,noi mitä on jo sanottukin on tosi hyviä ja sitten MoNoLith ja Luzmelt olis aika siisti myös nähdä livenä. :)

antsa kirjoitti...

EAT YOU ALIVE ois iha tosi mahtava ! c:

Aino kirjoitti...

LOST ASH, Matenrou Opera, Daizystripper ja Monolith olisivat tosi kivoja esiintyjiä :)!

neo-giri kirjoitti...

Kävin Traconissa teidän paneelissa ja oli kyllä valaiseva kokemus! Nyt osaan kyllä arvostaa teitä enemmän ja sitä rataa:DD Oli myös huippua kuulla muutoksista ja siitä että Tsukifest on tulossa^w^ Kolmena viimesenä vuonna oon haaveillu Tsukiconiin pääsemisestä, että josko nyt sitten onnistuisi:'D

Mut joo, olis ihan mahtia saada DaizyStripper Suomeen, lempibändini kun kerran on ;)

Jep, kiitos kovasti siitä, että jaksatte näitä keikkoja ja muita tapahtumia järjestää!

5768 kirjoitti...

Kiryu'ta ehdotan ihan ensisijaisesti ! Baelscope ja awoi olis myös aivan ihana saada ~

Serina Rein kirjoitti...

Kaya yhdeksi pääesiintyjistä! Kyseinen herra on ilmoittanut blogissaan, että haluaisi Suomeen ja mikäli järjestäjä löytyy hän ehdottomasti tulisi. :) Iltabileisiin Velvet Edenia (Suomen Velvet Edenin street team on kovasti lämmitellyt Dadaa aiheesta)? Ja missä on GOTHIKA? Lisäksi kaikki Tokyo Dark Castlen vaikutuspiirissä olevat artistit/DJ:t ovat uskomattoman sopivia iltabileiden tunnelmaan. :D

ZETSU kirjoitti...

Jes, Tsukia ei olla lopettamassa! <3 Tuo uudistus kuulostaa mahtavalta. Toivon erityisesti, että vaikka kpopin suosio onki (kai?) täällä aika nousussa, nii Tsukifest olis silti enemmä jrock painotteine. Bändejä, joita haluisin kovasti nähä (ja varmaa moni muukin ;D) on ainakin Versailles, SCREW, VII-Sense, Lycaon ja The GazettE. Edellämainittuja bändejä muuten keikalle tänne. Toivottavasti saatte sinne hyviä bändejä. Määrä ei välttämättä korvaa laatua, mutta Tsukin 2009 esiintyjät oli iha parhaita! Jotain sellasta siis. Ja kiitän vielä tosi paljon koko jrocksuomea yms porukkaa jotka on ollu järjestämässä noita Tsukeja ja keikkoja, ne on ollu siistejä ja on tosi hienoa että jotkut oikeesti jaksaa tehä työtä niiden eteen. Kiitos niistä, jatkakaa samaa rataa, paljon hyviä keikkoja lisää ja sillein. ;--DD

Anonyymi kirjoitti...

Taidanpa jotain kommentoida tänne ja laittaa sitten myöhemmin sähköpostia laajemmin, kun ei tässä tilanteessa juuri ehdi hirveästi sanoa muuta kuin bändeistä.

Mutta niin - Kaya olisi todellakin hienoa saada tänne esiintymään, kun herra on ilmaissut tosiaan mielenkiintonsa Suomea kohtaan. Gothikaa myös kaipailen iltabileisiin. Oli nimittäin viimeksi hiukan haikeata, kun he eivät tulleet (johtui varmaankin aikatauluista, kun samana päivänä oli Venäjällä keikkaa). Muita bändejä, joita olisi mukava nähdä, olisivat näin pikaisesti lueteltuna D, Screw, Matenrou opera, 12012 ja niin pois päin. Ex dio - distraugh overlordin Mikarukin varmaan tulisi uuden bändinsä kanssa mielellään, koska herralla oli kova himo päästä taas Eurooppaan.

Anonyymi kirjoitti...

Koska Tsuki keskittyy kaikenlaiseen musiikkiin, toivoisin jotakin j-popartistia tai bändiä. Esimerkiksi H!P:n soololaulajaa Erina Mano ei varmaan olisi mikään mahdoton homma saada ainakin pienelle vierailulle johonkin Tsukifestiin.

Unknown kirjoitti...

kuulostaa tosi hyvältä, huojentavaa saada jotain lisätietoa tapahtumasta, koska ehdin jo pelätä ettei tätä järjestetä ollenkaan !

Artistitoiveina mulla on ainakin Nega, Awoi ja And&, sekä Suomessa jo valmiiks vierailleet SCREW, -OZ-, D sekä ALSDEAD, enkä usko että olen ihan ainoa joka näitä vieraiksi toivoo :>

Oonu kirjoitti...

Lempparibändini DaizyStripper olisi hienoa saada Suomeen!

Lisäksi olisi kiva saada joku pop-bändi esiintymään, Tegomass esimerkiksi :--)

☆Emmi☆ kirjoitti...

oijoi, kaikki kuulostaa tosi hyvältä! En millään malta odottaa :---D
Artisteista mm. DaizyStripper ja Alice nine ois tosi mahtava nähdä !

Bella Mortis kirjoitti...

Lyhyesti sanottuna tahtoisin nähdä jälleen kerran Gothikan. Olen tässä kaipaillut heitä uudelleen vierailulle viime kerran jälkeen ja jäi vähän harmittamaan se, ettei heitä viime tsukissa päästy näkemään. Myös Kaya ja Seileen olisi hienoa nähdä livenä!

Yoosteippi kirjoitti...

Pelästyin jo, ettei Tsukiconia nähtäisi enää, joten tämä uutinen tuli helpotuksena. Uudistus kuulostaa loistavalta, olenkin jo odotellut, että anime/manga-elementit saataisiin karsittua tästä tapahtumasta pois.
Visual kein kulta-ajat ovat jääneet omalta osaltani taakse, mutta jos esiintyjiksi saataisiin jokin silloisista yhä aktiivisista lempibändeistäni, hyppisin riemusta. Näitä ovat esimerkiksi Suomessa aiemminkin vieraillut Mix Speaker's,Inc. sekä お遊戯ゎが魔々団×【PaRADEiS】, joka mielestäni jotenkin vain sopisi Tsukin esiintyjäkaarttiin kuin nenä päähän. Popin puolelta toivon Nami Tamakia ja Buono!:a, mutta heidän Suomeen tuominen mahtaa olla hieman haastavampi juttu? Iltabileisiin Aural Vampire! Minua harmittaa vieläkin, että olin liian nuori osallistumaan jokunen vuosi sitten järjestettyyn tanssitapahtumaan, jossa ko. yhtye esiintyi.
Jään innolla odottamaan, millaiseksi tapahtumaksi Tsukifest muotoutuu :)

Pium kirjoitti...

DEATHGAZE , EAT YOU ALIVE, 9GOATSBLACKOUT, SUICIDE ALI, MoNoLith ja tietysti monia muita, mutta myös bändejä kuten BACK-ON tai BUMP OF CHICKEN olisi oikein mukava nähdä Suomessa. Muutos kuulostaa muutenkin oikein hienolta :)

parsa kirjoitti...

Olisi todella hienoa jo BORN saataisiin käymään suomenmaalla. Tsukifest olisi varmaan vielä aika hyvä tapahtuma bändille, kun on kuitenkin aika vähän tunnettu Japanin ulkopuolella.

Jokatapauksessa keväällä itse ainakin olen paikalle tulossa :D.

Maria kirjoitti...

Jo aikaisemmin mainittu DEATHGAZE olisi täyttä kultaa. Heidän lisäkseen kyseisen bändin entisen solistin yhtye lynch. vetäisi myös varmasti suht. paljon porukkaa. Merry olisi myös kiva saada Suomeen, kun aikaisempi yritys pari vuotta sitten ei toteutunut Garan selän takia. Eniten toivoisin kuitenkin ONE OK ROCKia, joka ei oikeastaan ikinä petä kuuntelijoitaan. He myös tekevät sen luokan musiikkia, että uudet kuuntelijat tykästyvät helposti heidän kappaleisiinsa.

musterastas kirjoitti...

Tuo muutos kuulostaa todella hyvältä! Liityn näihin DEATHGAZE: n ehdottajiin ja sitten ois kans ylihienoa nähdä esim Lolita 23q, BORN, Kaya, Matenrou Opera ja Aicle kun missasin silloin 2009 !

23564 kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Ruder kirjoitti...

Tuolta on tullut jo monia hyviä bändejä, mutta itsekin haluaisin nostaa esille, että jo Suomessa vierailleista D ja exist trace olisi ihanaa saada tänne uudestaan! ^^ Sitten muita bändi toiveita olisi シンディケイト (CindyKate), lynch. ja SuG. ^^

Anonyymi kirjoitti...

jos coni on painuttunut nimenomaan enemmän musiikkin ja muotiin niin miks siellä pitäis olla animea ja mangaa --

no joo eniveis, toiveina ois EAT YOU ALIVE, 9GOATS BALCK OUT, SCREW, BORN, DEATHGAZE, lynch, exist†trace, mutta eniten kaikista toivoisin jinkaku radiota, eroaisi ainakin entisistä tsukin esiintyjistä!

jennahoo kirjoitti...

Toivottavasti lippujen hinnat ei sitten nousis paljoa, jos bändejä tulee enemmän.

Mutta sitten omia bänditoiveita: Nightmare/Naitomea, ON/OFF, Piko, SID, SuG, Teriyaki Boyz, ViViD ja ORANGE RANGE.

Ja Gacktia, Hello!Projectia ja Johnny's Entertainmentin jäseniä kanssa ois kiva joskus nähä Suomessa, mutta veikkaanpa, että ovat mahdottomia saada tänne pieneen ja kylmään Pohjolaan D:

jennahoo kirjoitti...

ainiin ja ONE OK ROCK unohtui sanoa

Anonyymi kirjoitti...

DaizStripperiä kannatan myös. Sen lisäksi Royz, Lolita23q, ViViD ja 2009 vuoden esiintyjistä Aicle. ja vistlip.

Mutta paikalle olen myös tulossa !

42cha kirjoitti...

Myöhässä ja nyt vasta asiasta enemmän selkoa ottaneena tulen tänne omia ehdotuksiani latelemaan :---)

Pakko sanoa, että ihmetyttää vähän kritiikki siitä, että animea ja mangaa ei ole Tsukissa ollut, sillä Tsukiahan on markinoitu mangattomana ja animettomana conina o__o'

No mutta eniveis. Aural Vampirea toivoisin, jota kyllä jo pariin otteeseen ehdittiin mainitakin ^ ^ (Toivottavasti tässä tapauksessa keikasta ei tulisi K-18-konserttia, koska itsellä vielä vähän matkaa siihen ikään ;W;)
Toinen yhtye, jota toivoisin, on hANGRY&ANGRY. En kyllä yhtään tiedä kuinka "kallis" tämä kyseinen yhtye on (entisinä Hello! Projectin jäseninä vaatimukset on varmaan vähän erilaiset mutta ei ole kokemusta saati tietoa asiasta joten), mutta itselle kyseisen yhtyeen tulo olisi todellinen riemunkiljaisu :---DD
Artistina toivoisin Masami Mitsuokaa (joka vähän aikaa sitten vaihtoi taiteilijanimensä Mizcasta Masami Mitsuokaan) ja Erina Manoa ^ ^

piia kirjoitti...

Tulee myöhässä, mutta huomasin tän vasta nyt. Toivottavasti kerkee vielä ehdottelemaan esiintyjiä ^^.

Melkein mikä tahansa PSC-bändeistä olis ihan unelma saada, mutta varmaan aika vaikeaa (?).
Mutta muuten ainakin お遊戯ゎが魔々団×【PaRADEiS】 ja v[NEU] vois olla tosi kivoja valintoja.

dust kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
dust kirjoitti...

Mun mielestä Nega olis tosi kiva saada sinne! Toisena vaihtoehtona oils kanssa DEATHGAZE! (:

TSUOMASU kirjoitti...

kaipaisin jotain tosi kellareita muta tässäpä pari mitkä ois eeppisempiä kuin parin jamalin elämä:

MEJIBRAY, BORN, 朱, NEXX, DIAURA, Para:noir tjsp

lista vois jatkua vaikka kuinka mut ehkä ei! XD

Senja Alice kirjoitti...

joo myöhässä tullaan mutta lemppari bändinä para:noir ois enemmän kuin tervetullut , tälleen lievästi sanottuna :)

Serina Rein kirjoitti...

Heippa! En oikein tiedä kehen/mihin voisin ottaa yhteyttä, joten toivon että tämä kantautuisi oikeisiin korviin kommenttini myötä... :D

GPK (ex-GPKISM) olisi kiinnostunut tulemaan esiintymään Suomeen! Järjestäjä vain puuttuu. Häneen saa helposti yhteyttä facebookin kautta, Gothique Prince Ken.

GPK vaikuttaa nyt Flood of Rain -yhtyeessä sekä tekee omia biisejä ja covereita (mm. Malice Mizerista!) ja olisi varmasti ihanteellinen yöbileisiin! :)

Selfisu kirjoitti...

Monia hyviä bändejä ja artisteja on jo sanottu, mutta itse haluaisin eniten Kayan, SuGin ja tietenkin Piko himottais aina, mutta se tuskin on mahdollista?Koska epäilen että Piko suomeen tulisi.

Bloody Story kirjoitti...

Olisi ihana saada esimerkiksi ViViD, AND& -eccentric agent, SuG(se tosin on varmaan suora mahdottomuus), Viored tai joitain muita pienempiä bändetä.

Doomedmoon kirjoitti...

Olisi aivan valtavan upeaa jos FEST VAINQUER, aiemmin SINCREANA tunnettu, Suomessakin seikkaillut bändi pääsisi mukaan! Aiempi vuoden 2008 keikka jätti kalvavan halun tavata bändiläiset uudestaan, ja nyt nimen ja tyylinvaihdoksen myötä uskoisin, että monia houkuttaisit nähdä miten bändi on kehittynyt! :)